Er du parat til at flytte til Haderslev og opleve den ægte, sønderjyske varme i en by, der ligger blot 50 minutter fra den tyske grænse, og hvor man får alle fordelene ved at være en del af et aktivt grænseområde? Så skal du holde dig opdateret her. Haderslev Kommune er med egne ord de venner, du endnu ikke har mødt - en by og en kommune, der er ”aktiv med hjerte og vilje”. Bedre velkomst kan man vist ikke ønske sig som tilflytter.
Haderslev er en aktiv erhvervsby med internationalt udsyn i kraft af dens beliggenhed i det sønderjyske. Det mærker man blandt andet i byens handelsliv, der på trods af den forholdsvis lille størrelse, ca. 22.000 indbyggere, har alt hvad en by har brug for: her er et væld af både specialbutikker og kædebutikker, grønne oaser og hyggelige cafeer. Storegade i Haderslev er simpelthen kendt for at være Danmarks hyggeligste gågade, i hvert fald ifølge hadersleverne selv.
Kulturlivet spiller også en vigtig rolle i Haderslev, ikke mindst i form af de finurlige museer, Ehlers Lertøjssamling og Von Oberbergs Hus, der er en flot bygning fra 1580.
Naturen er ikke langt væk fra Haderslev. Hvis man holder af vandet, skal man faktisk blot køre 20 minutter, før man er ved Årøsund, som er en smuk strandstrækning langs Lillebælt. Her kan man gå en tur ved lystbådehavnen eller besøge den lille ø, Årø, der med sine fem km2 og 150 indbyggere er en af Danmarks mange små, charmerende øsamfund. Der er også både dyrehave og naturplantage i nærheden, hvis man har lyst til en gåtur i naturlige omgivelser. Og hvis du drømmer om at sejle, så kan du tage turen på den 12 km lange Haderslev Fjord eller hoppe i kanoen i Haderslev Dam. Grænsen mod Tyskland byder ligeledes på mange muligheder, hvad end man er til shopping i grænselandet, hotelophold ved Flensborg Fjord eller har lyst til storbyweekend i Hamborg, der kan nås på blot 2 ½ timer.
Haderslev er en del af Sønderjyllands historie. Det er en by, der er bevidst om de historiske rødder, hvilket man kan se med det blotte øje ved et besøg i byen. Den imponerende Haderslev Domkirke står centralt i byens midte og vidner om en købstad, der har haft stor strategisk og kulturel betydning førhen. I sommerhalvåret kan du følge med Vægterlauget rundt i byen, lytte til deres aftensang og høre historier om det gamle Haderslev. Ikke langt fra Haderslev finder du Gram Slot, der emmer af historie. Slottets historie går tilbage til 1232 og er i dag bygget om til hotel og restaurant. Her bidrages livligt til områdets kultur- og handelsliv med koncerter, gårdbutik og guidede ture - og selvfølgelig Sønderjysk Kaffebord.
Du får uden tvivl meget mere for pengene, når du finde et hus til leje i Haderslev ift. de store byer i Danmark. Den gennemsnitlige husleje for en familiebolig i Haderslev Kommune er 750 kr. per m2 om året, hvilket ligger noget under f.eks. Aarhus og København. Det betyder, at hvis du søger efter et hus på cirka 150 m2 i Haderslev Kommune, så ligger huslejen på omkring 9500 kr. om måneden. Det fås ikke meget billigere. Sørg for at søge bredt fra starten, så du ikke kommer til at udelukke muligheder. Mange ender faktisk med at leje hus i en helt anden bydel end først planlagt. Det er i øvrigt vigtigt at være bevidst om, at som i de fleste andre byområder, er det dyrere at leje et hus i den bynære del end længere væk fra centrum. Der kan være fordele og ulemper ved begge dele.
Når man skal flytte og leder efter et hus til leje i Haderslev, skal man huske at være opdateret. Der kommer hele tiden nye lejeboliger til, men ligeså hurtigt kan de forsvinde igen, især hvis det er et rigtig dejligt hus til den rette pris. Her på siden kan du få al nødvendig information om huse til leje i Haderslev. Du kan også oprette en boligagent, der hjælper dig med at holde øje efter lige præcis det, du er på udkig efter. Væn dig til at være aktiv i din boligjagt. Det betaler sig.