Sådan udnytter du kvadratmeterne i din bolig bedst

Senest opdateret d. 4. maj 2020

Står du også og skal flytte i en mindre lejlighed? Eller skal du bo i en et-værelses lejlighed? Så kan du her læse nogle af vores tips til at udnytte din plads!

Sådan udnytter du kvadratmeterne i din bolig bedst



Du har måske lige fundet en lækker lejebolig, som står klar til indflytning, meeeen der er ikke ligeså meget plads, som du måske havde i dit tidligere hjem. 

Hvis dette er tilfældet, kan nedenstående 4 råd måske blive nyttige for dig.


 

Multifunktionelle møbler:

 

Multifunktionelle møbler er guld værd, hvis man bor i de mindre lejeboliger. En 1-værelses lejlighed er et hjem, hvor du kan lade kreativiteten flyde, så du kan skabe et rummeligt og hyggeligt hjem ved at være kreativ med dine møbel-ideer. En sovesofa kan gøre meget mere for dit rum, end du aner, hvis du - som mig - ønsker både at have stue og soveværelse. Og et ekstra plus ved sovesofaen er, at du selv kan lave den, hvis du er født lidt handy.

Grunden til, at det er ekstra smart selv at bygge sin sovesofa, er, fordi man kan indrette den med ekstra rum til fx dyner, overgangstøj eller sko, man måske ikke bruger hver dag. 




 

 

Brug dit loft

 

Selvom jeg godt ved, at 40 m2 ikke er ufattelig meget, så prøv at kig op. Dit rum er nemlig ikke kun et gulv med vægge omkring. Der er fyldt med plads hele vejen op til dit loft - udnyt den plads du har med hylder oppe ved loftet, hvor du eventuelt kan stille dine sko eller opbevaringskasser. Det gælder om at få dine ting så vidt muligt væk fra gulvet, da dette hurtigt kan se rodet ud. 










 

Del rummet op

 

Har du brug for, at din 1-værelses måske bliver delt op, er dette noget du selv kan gøre hurtigt og nemt. Det kan give en helt anden stemning i dit hjem, hvis der både er et sove/hygge område og måske et spiseområde. Brug en reol eller dit skab til at dele dit rum op med. Det er med til at skabe et helt andet hjem. Husk - vær’ fantasifuld og udnyt den plads du har fået!









 

Gangen

 

Hvem siger, at en “gang” kun kan bruges som én ting? 

Mange får ikke udnyttet deres gange nok, hvilket betyder, at dette rum går lidt til spilde.

Der er jo heller ingen regler om, at fordi det hedder en “gang”, må man kun bruge det til dét. Valget er dit og vil du gerne have et kontor i din 1-værelses eller et walk-in-closet, er det noget, du kan realisere her!


 

Søger du bolig? Søg blandt 3.911 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her