Det her skal du være opmærksom på, når du tegner husforsikring

Senest opdateret d. 28. oktober 2020

Skal du til at skifte bolig? Måske er det første gang, at du skal ud at være husejer. I så fald er der nogle faldgruber, du skal være klar over. Der er nogle ting med hensyn til din husforsikring, du skal være bevidst om, så du ikke begår en stor fejl. Tag imod så mange råd du kan - du er ny på området. Altså er det først og fremmest førstegangskøberen, det handler om her i artiklen. Det betyder dog ikke, at jer andre ikke også kan få en tip eller to til, hvordan I tegner en god husforsikring.

Skal I have nyt hus - for første gang?

Lejligheden er blevet for lille. I gider ikke længere bo til leje i et hus. Der kan være mange ting galt med jeres nuværende eller gamle bolig. Og så er det endelig tid til at skifte til noget større og mere fast. Og det er lige netop, sådan I skal tænke på jeres nye investering. Huset bliver - forhåbentligt - ståede i mange år, flere år end I kommer til at bo i det. Altså er det de lange udsigter, I skal have in mente. Det kan være lidt skræmmende, når I skal tage en husleje og gældsætter jeg til langt ud i fremtiden. Men smid frygten og angsten væk, og nyd jeres nye hjem. Det næste I skal gøre er at skaffe jer en husforsikring. Det er som sådan ikke lovpligtigt, det er bare uhyre dumt ikke at gøre. En husforsikring sikrer, at I ikke står en dag med en kæmpe vandskade uden at kunne betale regningen. Se her hvad du skal være opmærksom på, når du tegner en husforsikring.

Forstå, hvad du skriver under på

En husforsikring gælder ikke jeres ejendele, men gælder ”kun” husets faste bestanddele. Og det er derfor det, der bliver dækket, når der sker et uheld. Din indboforsikring tager sig af ejendele og de mindre skader. En husforsikring tager sig af husets generelle tarv. Så sker der hærværk, falder et træ ned i carporten, bliver der oversvømmet osv. I lignende tilfælde er du dækket at din husforsikring, altså har du et sted at sende regningen, når alt omkring jer er uoverskueligt og føles helt forfærdeligt. 

En typisk fejl førstegangskøbere begår er, at du enten bliver overforsikret, eller at de betaler for meget for deres forsikringer. Det er vigtigt at stole på dit forsikringsselskab og undersøge, hvilke områder du allerede har dækket. 

Er der mulighed for ejerskifte?

En anden fejl kunne være, hvis der er mulighed for ejerskifteforsikring på jeres boligkøb. Ved rigtig mange boligkøb vil det være muligt med en udvidet ejerskifteforsikring. Altså hvor I kort sagt overtager forsikringen sammen med huset. Det kan have helt åbenlyse fordele for jeres boligkøb.  Husk nu at lytte til alle råd. Især når ejerne af den bolig, du skal bo i, taler til dig. Så er det med at høre efter. De ved trodsalt en del om jeres boligkøb.

Søger du bolig? Søg blandt 3.931 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her