Få din bolig istandsat - Hvad koster det?

Senest opdateret d. 25. april 2021

 

Når der er noget der er i stykker i ens bolig, så skal man have det fikset. Dette kan dog godt være en dyr proces hvis man skal have nogle håndværkere ind over. Det kan være det er et problem som kræver nogle dage, men også kræver at der måske kommer 1-3 forskellige håndværkere der alle skal have løn. 

Der er dog nogle løsninger hvor man kan få det til at blive noget billigere end det normalt ville være. 

Find den rigtige håndværker

At finde den rigtige håndværker er nøglen til at gøre det billigere. Der findes nemlig mange håndværkere der tager en større pris, men for det helt samme arbejde som en billig kunne gøre det. 

Det er derfor en rigtig god idé at søge lidt efter en håndværker. Pris på montering af vinduer kan nemlig godt variere meget alt efter hvilket firma man vælger. 

Det kan også være man kan finde nogle der har sit eget firma. Dette vil typisk også gøre det noget billigere. Grunden til dette er at pengene ikke skal igennem særligt mange personer hvis det er en enkeltmands virksomhed man hyrer. Derfor er det meget vigtigt lige at bruge måske 30 minutter mere på at finde en håndværker end man lige ville gøre til at starte med. 

Hvis man har en håndværker man stoler på kan man også få det noget billigere, hvis man kan finde ud af at “prutte om prisen”. Dette kan også være med til at spare dig nogle penge hvis det er et større projekt der kræver flere mennesker og mange timer.

Gør det selv

En anden måde at få istandsat en bolig er at gøre det selv. I gamle dage kunne dette godt være svært da man helst skulle vide noget om håndværk, for at gøre dette. Dette problem har man ikke længere. 

Hvis man gerne vil lave noget kan man altid finde ud af hvordan man gør netop det på enten Google eller YouTube. Dette er blevet meget populært på det seneste og rigtigt mange folk gør dette. Det kan også være det kan være en hobby man kan have med sin søn eller far. 

Hvis man ikke kan se sig selv gøre alting selv, så kan man eventuelt spørge ens håndværker om hvordan han syntes det ville gøre. Her kan man få en del afslag i prisen da han ikke skal gøre alt arbejdet selv, men hvor man hjælper hinanden med at fuldføre arbejdet. 

Mange af de ting man kan lave i ens bolig kræver dog en del værktøj. Dette værktøj er dog meget nemt at skaffe. Næsten alle byer har en butik hvori der bliver solgt varer der kan hjælpe til haveprojekter og til at istandsætte ens bolig. Inde i disse butikker kan man også få nogle gode råd til hvordan de syntes det ville være bedst at gøre med netop det du køber. 

Det kan også være en god hjælp hvis du eksempelvis ved hvor stort et stykke træ skal være, men ikke selv kan hakke det. Her vil de kunne hjælpe en med at få det hakket perfekt sådan det passer de mål man gerne vil have. Hvis man gerne vil spare penge handler det tit om at man skal være lidt kreativ og så kan man få rigtigt meget til at lykkedes for en. 

Søger du bolig? Søg blandt 3.910 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her