GUIDE: Indret det bedste soveværelse

Senest opdateret d. 1. marts 2021

 

Skal du flytte, eller vil du bare gerne rykke lidt rundt på tingene? Så skal du huske at prioritere dit soveværelse. Nattesøvn er utrolig vigtig for menneskets daglige funktion, og det værelse, som du sover i, kan have stor indflydelse på både mængden og kvaliteten af din søvn. Så det må man ikke undervurdere, da man skal have en god nattesøvn, for at kunne fungere.

Søvn er vigtigt

Hvorfor er søvn så vigtigt? Både din krop og din hjerne har brug for søvnen af flere gode grunde. Alle dine muskler og led har brug for at slappe af, og din hjerne skal behandle al den information, som du har samlet i løbet af dagen. Den bruger de nye oplysninger og skaber forbindelser til gamle oplysninger; det er sådan, at hjernen lærer ting. Hvis du ikke sover nok eller godt nok, har hjernen ikke tid til at sortere i dagens oplysninger, og du vil have sværere ved at følge med i hverdagen, når du er vågen.

Den rigtige madras

Hvordan kan du indrette dit soveværelse, så det kan skabe den bedste ramme for din søvn? Det handler blandt andet om valg af seng og madras. Selvfølgelig skal sengen jo også være flot, men vigtigst af alt, skal den kunne efterkomme dine behov, så du kan sove godt. Madrassen skal passe til dig; nogle foretrækker en blød madras, og andre foretrækker en, der er hårdere. Du skal også vælge den type af madrasser, der efterkommer din kropstype, og kan give dig mest muligt støtte. Det kan gøre en kæmpe forskel for din søvn.

De bedste gardiner

Derudover har rummets gardiner også en stor betydning for din søvn og værelsets generelle udtryk. Gardinerne påvirker selvfølgelig lysindfaldet, og det påvirker din søvn. Når mørket falder på, frigør vores hjerne automatisk et stof, som gør os mere trætte. Er dit soveværelse for lyst, frigør du ikke det stof, og dermed bliver du ikke træt, som du burde. Med mørklægningsgardiner styrer du selv, hvornår du vil være træt; det er det smarte valg.

De smarte natborde 

Nogle mener måske at natborde ikke påvirker søvn, og at de er unødvendige. Men faktisk giver natborde en masse tryghed, og de er selvfølgelig også flotte at se på. Natborde giver tryghed, fordi de er praktiske og belejlige. Der er ingen grund til bekymring, når man har alt, man kan have brug for, lige ved hånden. Det kan være din mobil, det kan være dine briller, det kan være en lampe eller et glas vand eller håndcreme; hvad end, du har brug for. Der skal være mindst ét natbord i ethvert soveværelse, og det skal kunne efterkomme dit behov for plads og opbevaring.

Det flotteste soveværelse

Som sagt er søvn vitalt for vores daglige funktion. Dit soveværelse udgør bogstavelig talt rammen for din søvn, så det er vigtigt at indrette det rigtigt. Lige fra madrassen til gardinerne til natbordene, skal alting gerne gå op i en højere enhed, som ender i god søvn for dig. Du skal sove godt, og du skal sove nok; ellers kan hverdagen pludselig blive en meget større udfordring, end den burde. Du prioriterer dig selv, når du prioriterer din søvn.

Søger du bolig? Søg blandt 3.911 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her