Hund i boligen: Tips til en velopdraget hvalp!

Senest opdateret d. 20. januar 2021

Hvis du lige har fået en ny lille hvalp, eller måske bare overvejer at købe dig en hvalp, er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at få den velopdraget lige fra start af. Dette gør det både meget mindre stressende for dig og for hunden, og så er det også bare nemmere at lære hunden de basale ting imens den er helt ung og åben. I denne artikel vil vi give dig et par gode tips til at få en velopdraget hvalp. 

Ren besked om renlighed

Når du får en ny helt ung hvalp, skal du være opmærksom på, at den skal på toilettet noget oftere end en fuldvoksen hund. Ved at følge disse tommelfingerregler kan du få gjort din hund renlig hurtigere end nogensinde før: Hvalpen skal tisse hver gang den har sovet, når den har drukket og spist, når den har leget i længere tid på en gang, når du har gæster. Hvis du følger disse regler, bliver din hund meget hurtigt renlig, og den lærer meget hurtigt at det er udenfor den skal på toilettet. Sidst men ikke mindst, er det en god ide at rose hvalpen når den tisser udenfor. På denne måde bliver det, at tisse udenfor, en succesoplevelse for hvalpen, og inden længe kan du forvente at den selv begynder at stå og pibe ved døren når den skal på toilettet.

Sørg for at hunden har mulighed for at brænde alt sin energi af 

Lige når hunden er helt ung, er motion ikke lige så vigtigt som mentale udfordringer, men som hunden bliver ældre bliver motion meget vigtigt. En hund der keder sig alt for meget og ikke har mulighed for at brænde alt sin energi af kan blive rastløs og vred. Dette kan resultere i at hunden løber rundt derhjemme og gøer, og en masse andet den ikke må, hvilket kan gøre dig sur, og så er der startet en ond cirkel. For at brænde energien af er det vigtigt, at hunden har mulighed for at løbe en del. Har du ikke omgivelserne til dette derhjemme kan du evt. tage hunden med i forskellige hundeskove, som virkelig giver hunden mulighed for at brænde alt denne energi af. 

Skab gode vaner 

Det er svært at få en hund til at afvænne vaner, men til gengæld er det næsten endnu nemmere at få den til at begynde på nye vaner. For at skabe gode vaner er det eneste der er vigtigt sådan set bare, at du roser hunden en hel masse hver gang den gør det den skal. På den måde ved den, at denne aktion er god og giver opmærksomhed, og den vil derfor forsøge at gøre lige netop denne gode ting igen.

Det var altså nogle gode tips til hvordan du får en velopdraget hvalp. Vi håber du kunne bruge noget af det, og ellers vil vi bare ønske dig held og lykke med din nye hvalp!

Søger du bolig? Søg blandt 3.910 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her