Mød byen med den robuste charme, som kendetegner en aktiv havneby. Korsør har en helt særlig blanding af et dynamisk byliv præget af et maritimt islæt, et god forenings- og kulturliv og en smuk natur lige uden for døren.
Flytter du til Korsør vil du opleve en by helt på kanten af Sjælland og dog stadig med gode forbindelser til København, Fyn og Jylland.
Hvis du er tilflytter og er i tvivl om, hvad byen indeholder og kan byde på, så læs med her, hvor vi har samlet alt den vigtigste information om at finde en lejebolig i Korsør.
Korsør ligger smukt ud til Storebælt på det yderste vestlige hjørne af Sydvestsjælland. Byen har altid grundet placeringen været præget af at være et naturligt udgangspunkt for sejlads til Fyn. Gennem flere århundrede har overfarten fundet sted til Nyborg. En særlig bygning som bør nævnes i denne forbindelse er Kongegården. Dette er en flere århundrede gammel bygning, som blev bygget til fornemme folk og følgere, så de kunne have et rart sted at opholde sig, når de ventede på at kunne sejle mod Fyn.
Det giver næsten sig selv, men Korsør byder på særdeles flot natur og er et særligt populært sted for campister og badende om sommeren. Byen har nemlig ca. 8 km badestrande, som er yderst velbesøgte.
Mange vælger at pendle fra Korsør, da boligpriserne er markant billigere end andre steder på Sjælland. Ønsker du at bo forholdsvis tæt på København, men ikke har økonomien til at bo midt i hovedstaden, vil Korsør måske være noget for dig.
I Slagelse Kommune koster en lejebolig i gennemsnittet 820 kroner pr. kvadratmeter i årlig husleje. For at sammenligne vil du i København skulle betale 957 kroner pr. kvadratmeter. Du kan derfor spare mange penge, hvis du bosætter dig i Korsør i stedet for i København.
Den nævnte Kongegården kan besøges og giver et godt indblik i byens historie. Dette kan være et godt sted at starte, hvis du som tilflytter ønsker at vide lidt mere om din nye by. Kongegården rummer også i dag et regionalt center for billedkunst og musik.
Byen har et rigt foreningsliv med mulighed for FOF- og AOF-aftenskoler, adskillige idrætsforeninger, hobbyforeninger og meget andet. Ønsker du at fylde din fritid med gode aktiviteter, hvor du samtidig får mulighed for at lære nye mennesker at kende, vil du ikke blive skuffet over Korsørs udvalg.
Verdens ældste stadig fungerende biograf finder du i Korsør. Korsør Biograf Teater blev grundlagt i 1908 og skriver sig derfor ind i Guinness Rekordbog. At se en film i Korsørs biograf er bestemt en oplevelse værd.
I forbindelse med en tur i biografen kan du prøve én af byens spisesteder. Der er noget for enhver smag, både lette anretninger på de mange cafeer og en større oplevelse på en af restauranterne.
Byen er delt i to områder, nemlig Sydbyen og Halsskov. Halsskov er den nordligste bydel i Korsør og var tidligere kendt for sin store færgehavn. Herfra gik DSB’s bilfærger til Knudshoved ved Nyborg på Fyn. Efter Storebæltsbroen blev færdig i 1998 blev færgerne udskiftet med betalingsanlæg og nu kører bilerne over Storebælt i stedet for at blive fragtet med færgen.
I Sydbyen ligger det egentlige byliv med handlemuligheder, fritidstilbud og boligområder.
Korsør er en by i vækst, så selvom byen er billig at bo i sammenlignet med andre Sjællandske byer, betyder det ikke, at byen står stille.
Når du skal leje en bolig i Korsør, er der ikke nødvendigvis rift om lejeboligerne, og du har derfor mulighed for at tage dig god tid til at finde den helt rette bolig for dig.
Vi har her samlet en liste over ting, som du skal være opmærksom på, når du skal finde en lejebolig i Korsør. Ved at følge denne liste kan du sikre dig, at du ikke bliver snydt eller taber penge i jagten på din drømmebolig: